Medikal Market, Tıbbi Malzeme Deposu

08-02-2021 10:26
Medikal Market, Tıbbi Malzeme Deposu

Medikal Market (Tıbbi Malzeme Deposu)

Medikal market (tıbbi malzeme deposu), sağlığı korumak ve sağlık konusunda problemli bir süreç geçiriliyorsa doğrudan kimyasal ilaçlar yerine kişisel bakım ve destekleyici ürünleri bulma imkânı sunar. Bakanlığın net olarak belirlenmiş bir fiyat sınırlandırılması içeren bir prosedürü bulunmamakla beraber eczanelere göre farklı fiyatlara tabi tutulabiliyor. Medikal malzemelere her daim ihtiyaç duyulduğu için medikal marketlerin de avantajlı ve faydalı olacağı tespit edilmiş bulunuyor.

Sektöre hâkim olma derecesiyle beraber medikal marketler tıbbı malzeme deposu olma özelliğini de barındırır durumdadır. Sağlık çalışanları ve hasta yakınlarının yakından bilmesi gereken ürünlerin sağlayacağı kolaylık da son derece önem arz etmektedir. Medikal marketlerin konumu hastaneye yakın olduğu takdirde elde edilen verimlilik de o kadar fazla sağalacaktır. Bireylerin fiziksel rahatsızlığı ile alakalı ürünlerin çoğu medikal marketlerden rahatlıkla temin ediliyor.

Tıbbi Malzemeler Nelerdir

Öncelikle geniş bir alanı kapsayan tıbbi malzemeler, destekleyicisağlık sigortası ve özel sağlık sigortası dahilinde yer alan malzemelerdi. Aynı zamanda sigortalı olan kişinin poliçe süresi içinde oluşabilecek hastalık veya kaza sonucu uygulanan tedavisinin bir uzantısı olduğu için, bedene dışarıdan destek olacak biçimde ve yalnızca tıbbi hedeflerle kullanılan, kişiye özel ve taşınabilir kolaylığı sağlayan malzemelerdir. Tıbbi malzemelerin kategorisi içinde teminat dışında da kalan tıbbi malzemeler olduğu gibi genel sağlık sigortası kapsamında tıbbi malzeme tanımları da yapılıyor.

Tıbbi malzeme teminat limiti ve ödeme yüzdesi kapsamında karşılanan ürünler vardır. Bu ürünleri sırlamak gerekirse; alçı terliği, walker, kol askısı, koltuk değneği, ürostomi torbası, rom walker, koltuk değneği, dizlik, bot, tabanlık elastik bandaj, atel, korse, kolostomi torbasından ibaret tıbbi malzemeler olarak belirtilebilir. Ürünlerin özelliği evde bakım veya hastanede bakım şeklinde de kategoriye ayrılıyor. Bu kategorilerin özellikleri öncelikle bakımın emek boyutuyla yakından ilgilidir. Teminatlar doğrultusunda belirlenen kriterler de eş zamanlı olarak uygulanma dahilindedir. Hastanede kalınmasını gerektiren ve yatarak gerçekleşen y da evde bakım esnasında kullanılan ürostomi torbası, kolostomi torbası ile yanık veya yara tedavisi esnasında kullanılmaya başlanan örtücü malzemeler gereğince teminatlar ( küçük cerrahi, evde bakım ve tedavi, ameliyat, ameliyatsız tedavi) kapsamında karşılanıyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ya da özel sağlık sigortası poliçesinde alakalı teminat var ise karşılanır düzeye getirilir. Tıbbi malzemelerin temin edilmesi ve garantinin sağlanmasıyla birlikte ayrı bir inceleme alanı haline geldiği görülür. Araştırma inceleme sonunda yapılan gözlemlere dayanarak özellikle günümüzde sağlık ve sağlık ürünlerinin kullanımının had safhaya çıktığı kanaatine varılmıştır. Medikal sağlık ürünleri, tıbbi malzeme v cihazların güvenilir koşullarda temin edilmesi ve ürünlerin kalitesinin yenilenmesi bir avantaj olarak karşımıza çıkıyor. Yenilenen malzemeler hasta bakımında da hayati neme sahiptir denilebilir. Medikal, sağlığın korunması ya da bozulan sağlığın tekrar kazandırılması için çaba sarf emek olarak nitelendirilir. Bu doğrultuda hayati önem taşıyan ürünlerin de insana verilen değer ile bağlantılı olduğu sonucunu doğuruyor. Sosyal sorumluluk bilinciyle sertifikalandırılan ürünler bir anlamda yaşam standartlarının da iyileştirilmesi demektir.

Tıbbi Malzeme Alırken Nelere Dikkat Edilir

Tıbbi malzemeler alırken dikkat edilmesi gereken hususların başında güvenilir ve kaliteli olması sağlık açısından aranan bir niteliktir. Sağlık Bakanlığı, tıbbi malzeme ve cihazların sunulmasında iki ölçüte dikkat ettiği görülüyor. Bunları sıraladığımızda yine uygun ve güvenirlik özelliklerinin geldiği görülüyor. Bu iki etkenin alt başlıklarının ileri düzeye çıkarılması mümkün görülebiliyor. Teknik düzenlemeye uygun olmak, cihaz ve malzemelerin yapımı ve bilgilendirme sürecinde alınması gerekli olan bazı sertifikalar bulunmaktadır. Alım yapacak olan kişilerin daha çok bu sertifikaların olup olmadığına dikkat etmesi aranılan bir koşul olarak görülür.

Tıbbi malzemeler doğrudan sağlık ile ilgili olduğu için sağlık tüm canlıların yaşaması için gerekli olan bir özelliktir. Sağlığı tehlikeye atabilecek tıbbi malzemelerin kullanımın önüne geçilmesi gerekir. Öncelikle bunun için kapsamlı bir araştırma kapsamında edinilmesi gereken sertifikalara sahip olunup olunmadığı göz önünde bulunduruluyor. Sertifikaların temin edilmemiş olması veya eksik olması durunda tıbbi malzemelerin üzerinde ve ambalajında olması gerekli olan etiketlerin olmaması, aynı zamanda kullanım kılavuzunun bulunmaması gibi sebeplerle malzemelerin satılması yasaklanır, izin verilmez ve bu kapsamda değerlendirilmeye alınmaz.

Belirlenen bir alt kriterin kendi içinde de ana malzemeleri bulunur. Aynı zamanda kullanım kılavuzlarının da Türkçe olması belirli ve ayırt edici bir özellik olmaktadır. Aydınlatıcı bilgilerin kapsamlı, anlaşılır ve sade bir dille yazılması da söz konusu olmalıdır. Yapılan değerlendirmeler tıbbi malzemeler alınırken dikkat edilmesi gereken hususların alt başlıklarının bu şekilde olmasını sağlamıştır. Bakanlıkça ve toplumca belirlenmiş olan genel geçer özellikler aranan bir özellik olarak görülüyor. Tıbbi malzemelerin sayılan bu tüm özelliklere sahip olmadan tüketiciye sunulmasının önüne geçilir. Bir diğer nitelik de garanti belgesine sahip olunmasıdır.

Eğer garanti kapsamında olacaksa mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Bu koşulları sağlayan malzemeler alıcına sağlıklı ve destekleyici bir avantaj sağlayacaktır. Ürünlerden bir kısmı, piyasaya sürüldükten sonra güvenirliliğini kaybetmiş olabilir. Bu nedenle üretim süreci ve kullanımlarının test edilmiş olması gerekiyor. İhtiyaçlar değiştikçe geliştirilebilir malzemelerin üretilmesi de kaçınılmaz olacaktır.

Medikal Market Ürünleri

Medikal market ürünleri, sağlık problemlerine çözümlerin sağlanmasına yönelik ve sağlık sorunlarının iyileştirilmesinde kullanılan malzemeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Ürünlerin özelliklerine ve kriterlerine geçmeden önce medikal kelimesinin üzerinde durulması gerekiyor. Kavramların tanımlanması ve içeriği bilgi edinmek için temel bir özelliktir. Bilginin elde edilmesi ve uzun süreli saklanması da ürünler hakkında edinilen bilgilerin içerik boyutunu gösterir. Medikal, özünde bireylerin sağlık sorunlarını anlayabilmek ve koruma altına alabilmek amacıyla uygulanan pratikliği ifade eder. Bir bakıma tıbbi bakım, sağlığın iyileştirilmesi için uygulanır. Uygulanan bakımlar bir nevi sağlığı koruma altına almak ve ilerlemesine yardımcı olmayı ifade ediyor. Ortaya çıkan sağlık problemlerini anlamak ve çözebilmek için sunulan hizmetler içeriğini de korumayı planlıyor.

Medikal market ürünleri, dünya genelinde çok fazla sayıda tıbbi ekipman şirketinin var oluşuyla beraber ülkemizde de oldukça fazla sayıda üretir ve satışa sunarlar. Hastanelerin gereksinim duyduğu tıbbi ürünleri sağlamakla görevli medikal firmaları ülkemizde çokça bulunuyor. Ürünlerin kalite ve dayanıklılığı ile ön plana çıkmaları sağlanıyor. Medikal ürünleri sırlamak gerekirse en çok kullanılanlar başta olmak üzere; tansiyon aletleri, sıcak su torbaları, ria setleri, steteskop tek taraflı, ilkyardım malzeme çantaları, tahta dil basacağı, üç katlı lazer kesim telli maskeler, steril gaz kompres gibi ürünleri sıralanabilir. Medikal market ürünleri, sağlık problemlerine en hızlı ve en güvenilir şekilde çözüm arayışlarının sonucunda geliştirilmiştir. Bu ürünlerin pratikliği de yanı zamanda kullanılan ürünlerin standartlarını geliştirip değiştirebilecektir. Pansuman ve bant ürünleri, maske ve sondalar da medikal ürünler arasında yerini alıyor. Alt başlıklar altında ise hasta bakım ürünleri, ortopedi ürünleri (yürüme destek ürünleri, ayak bileklikleri, dizlik ve baldırlıklar, korseler, el bileklikleri ve dirseklikler, omuz ve kol askıları, ayak sağlığı ürünleri, boyunluklar, ortopedik çocuk ürünleri, ortopedik konfor ürünleri), hasta bakım ürünleri de alt başlık altında incelenebilen medikal market ürünleridir. Hasta bakım ürünleri (yatan hasta bakım ürünleri, fizik tedavi ürünleri) gibi bölümlere ayrılıyor.

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.